Selvom du elsker at lave mad, kan det sommetider være svært at finde tiden til at lave et sundt og lækkert måltid. Derfor finder du her flere gode råd, der kan hjælpe dig med at spare tid i køkkenet. Desuden er det altid rart med et godt glas vin til maden. Læs mere her om hvidvin.
Læs hele opskriften, inden du går i gang
For mange er det fristende bare at gå i gang med at lave maden, når det er tid til det. Dog kan det være en god idé at læse hele opskriften, inden du går i gang, hvis du følger en opskrift. På den måde er du forberedt på, hvad du skal lave. Eksempelvis kan du få et overblik over, at du kan spare tid ved at hakke løg, mens pastaen koger og så videre.
Skær grøntsager på forhånd
Madvarer såsom peberfrugt, broccoli, gulerødder og squash kan tage lidt tid at vaske, skrælle og skære. Men du kan faktisk gøre noget andet for at spare tid hver aften, når du skal i gang med madlavningen.
Hvis du hver søndag aften har 10-15 minutter til overs, kan du forberede alle de grøntsager, du bruger flest af i løbet af ugen. Gem dem i en plastikskål eller glasskål, og så kan du bare finde dem frem, når tiden er inde til det.
Vask op løbende
Noget af det mest tidskrævende i et køkken er ikke altid madlavningen, men faktisk oprydningen og rengøringen. Hvis du gør det til en vane at vaske op løbende, mens du venter på, at løgene steger eller pastaen koger m.m., så kan du ende med at spare en del tid.