Suez kanalen fakta

Suez-kanalen – Wikipedia, den frie encyklopædi

13. sep. 2006 — Fakta: Suez-kanalens historie. 7,5 procent af verdens søtransport går gennem Suez-kanalen. Hvert år går ca. 18.000 skibe gennem kanalen.

Suezkanalen – Den Store Danske – lex.dk

Suezkanalen | lex.dk – Den Store Danske

26. mar. 2021 — FAKTA: Suez-kanalen har været skibsrute i over 150 år. Kanalen mellem Middelhavet og Det Røde Hav er blokeret af et containerskib.

Suezkanalen er en åben kanal, der forbinder Port Said i Middelhavet med Suez ved Det Røde Hav. Den er 193,3 kilometer lang. Siden åbningen i 1869 er kanalen i flere omgange blevet gjort bredere og især dybere. Store udvidelser er sket siden 1975, således at vanddybden midt i hovedkanalen er 24 meter. På tre strækninger med en samlet længde på 113,3 kilometer er der anlagt parallelle kanaler for tovejs sejlads.

Fakta: Suez-kanalens historie – Berlingske

Fakta: Suez-kanalens historie

Kanalen er slusefri, forbinder Middelhavet og Rødehavet, og er 171 km lang, 13 m dyb og 45 m bred. Den officielle åbning i 1869 var et af århundredets store …

7,5 procent af verdens søtransport går gennem Suez-kanalen. Hvert år går ca. 18.000 skibe gennem kanalen. Sidste år betalte skibsfarten tilsammen knap 20 mia. kroner for passage gennem kanalen med den dramatiske historie.

FAKTA: Suez-kanalen har været skibsrute i over 150 år

FAKTA: Suez-kanalen har været skibsrute i over 150 år | Kristeligt Dagblad

6. aug. 2015 — FAKTA: Suezkanalen før og nu · Omkring syv procent af verdenshandlen, der fragtes til søs, passerer gennem Egyptens Suezkanal, som er blevet …

Kanalen mellem Middelhavet og Det Røde Hav er blokeret af et containerskib. Læs mere om vandvejen her.

Suezkanalen – Leksikon.org

Suezkanalen

26. mar. 2021 — Kanalen mellem Middelhavet og Det Røde Hav er blokeret af et containerskib. Læs mere om vandvejen her.

FAKTA: Suezkanalen før og nu – Jyllands-Posten

Som den korteste rute mellem Atlanterhavet og landområder omkring det indiske og vestlige Stillehav er kanalen en af ​​de mest befærdede vandveje i verden, der …

FAKTA: Suez-kanalen har været skibsrute i over 150 år | jv.dk

Få en status på grundstødningen i Suez-kanalen, der har udviklet sig til et uoverskueligt problem, … FAKTA: Suez-kanalen har været skibsrute i over 150 år.

Kanalen mellem Middelhavet og Det Røde Hav er blokeret af et containerskib. Læs mere om vandvejen her.

Historien om Suez-kanalen – Forklaret | Februar 2023

Suez-kanalen har eksisteret i den ene eller den anden form, siden byggeriet startede under Senausret III, Egyptens farao (1887-1849 f.Kr.).

Sådan rammes vi af et strandet kæmpeskib i Suez-kanalen

Som en prop i en flaske: Sådan rammes vi af et strandet kæmpeskib i Suez-kanalen | avisendanmark.dk

Få en status på grundstødningen i Suez-kanalen, der har udviklet sig til et uoverskueligt problem, der kan trække ud i ugevis.

Keywords: suez kanalen fakta, kort over suez kanalen, kort over suezkanalen, fakta om suez-kanalen, suez kanalen map